SECCIONS

Inici
ForatSutra
La Columna
Tires
Clatellòmetre
L'Oracle

Contacte

GENERADORS

Noms de pagès
Poemes Catalans
Sectes
Reencarnòmetre

ENLLAÇA'NS


enllaça'ns
ENLLAÇOS

catapings
musicamp3
bcnskyline
blocat
racocatalà
viasurf
seo consultant
sergiovillalba


dj further
laMundial.net
maestria de estilos
marc parrot
sonorate
subversiveHOOLIGANISME


COL·LEGUISME

allò que veig
basta de bastas
calítoe
dreadful
embut
erik
ester
flatline
flop!
gemmablog
gumets
jun
lladre
marianitu
mek
menxu
més marge!
nanda
nikto
proudemax
ramon
roger
teseache
trampoline
victima10.

Llicència Creative Commons

Get Firefox!

09.01.05 

La revolució weblogger

No anava mal encaminat quan, l'altre dia, vaig deixar anar que el 2005 seria un bon any pels weblogs en català. D'acord, som a dia 9 de gener, i aventurar-se d'aquesta manera potser és més precipitat que obrir un estanc a la Seu d'Urgell, però si tots mantenim aquest ritme al llarg de l'any, la blogosfera en català serà un autèntic formiguer. Per començar, Catapings destapa la caixa de Pandora amb el seu nou sistema de pings. Entre queixes, peticions, felicitacions i mencions de tot tipus, no deixen a ningú indiferent. A partir d'aquí s'encabriten els de Bitàcoles, que diuen que ara fotran canya a la web. Entre tant moviment frenètic, els de lamevaweb.info, lacomunitat.net, i d'altres webs del ram, corren a adaptar les seves plataformes al nou sistema de pings i, de pas, alguns aprofiten per arreglar-se els RSS. En mig d'aquest enrenou, els webloggers publiquen més i més articles, i apareixen nous weblogs cada dia.

Per altra banda, alguns il·luminats que creuen empunyar la bandera de la ciberveritat absoluta, i amb l'únic objectiu de fer-se veure entre tants caps, comencen a embolicar la troca amb tot tipus d'articles i comentaris fora de lloc, arrapant-se com rèmores a tots aquells que sobresurten entre tantes closques, per tenir el seu minut de glòria (tots tenim dret a assaborir-lo, d'acord). Mentre alguns treuen les dents, d'altres amb més vista, aprofiten per treure'n suc, i la bèstia es retroalimenta. A més, i tal i com ja va fer el misteriós Borjamari ja fa uns anys a la blogosfera de parla castellana, apareixen piròmans de sota les pedres, que pretenen socarrar al primer que se'ls creui per davant.

I a mi em sembla fantàstic tot plegat. Algú se n'adona de com n'és d'important, en la comunitat catalanoparlant (o hauria de ser catalanoescrivent), aquest pas? Veieu que comencem a generar fluxos d'informacions que, aprofitats pels mateixos membres de la comunitat, autogestionen el sistema? Les peces han començat a girar amb el so de la maquinària pesada, el vehicle que comença a moure's amb parsimònia, abans d'agafar embranzida.

Així que ja sabeu: aprofiteu que els motors encara són freds, perquè arriba la revolució. Potser si us agafeu fort al vostre minut de glòria, i hi apliqueu la dosi exacta de constància i barra, tindreu un lloc privilegiat; encara sou a temps de ser un escamarlà lluent en aquesta ciberpaella que es cuina a foc lent.

Sergi
comentaris
Dimbo
Última tira
LA FRASE

"De pequeño me encantaba el fútbol... Yo era la pelota!"

Mike Wazowski

+ frases
LA COLUMNA

Metges

Només hi ha metges saludables a la TV. Estàs assegut a la sala d'espera i veus com va passant el personal. Mires la senyora del costat, o la mare amb la nena, o l'àvia que mira el terra, i penses què estan fent allà. Curiosament sembla que estiguin molt més saludables que la majoria de metges. Els més vells presenten tota la varietat de vicis sintomàtics, dormir poc, tabac, alcohol i infermeres. Els metges joves estan més pendents de la nova de urgències, que fer-te una mica de cas i és quan et tornes invisible. De vegades per trencar aquella fredor et pregunten quatre tonteries, com per fer-se més propers. Em recorden als taxistes que pretenen començar a parlar d'algun tema i com moltes altres coses quan no hi ha ganes, no n'hi ha. Per això no entenc que, després de tot, quan és va al metge anem en taxi.

GENERADOR DE POBLES
DESCARREGA


descarrega'ls!
Aquesta web està sota llicència Copyleft Creative Commons